Амфитеатър “Арена”

Със своите 500 седящи места и 110 представления годишно амфитеатърът в Свети Влас десета година демонстрира успешен културно-исторически туризъм в действие.

Създаден за да развива културно-историческия туризъм, амфитеатър „Арена“ успешно изпълнява това намерение. Повече от 10 поредни години амфитеатърът дава пространство за изява на много творци, генератори на нови идеи и алтернативни проекти. Неговата сцена успя да се наложи като културно средище, което възпитава вкус към изкуството и предлага на своите гости истински стойностни духовни преживявания.

500-те седящи места на амфитеатър „Арена“ в град Свети Влас, непосредствената му близост до морето, възможността за разгръщане на различни сценични решения го превръщат в незаменимо място за концерти, театрални постановки, изложби, детски представления, спортни състезания.

Около 110-те представления годишно превръщат амфитетър „Арена“ в място за култура и обществена дейност, в което по уникален начин се пресичат представите за традиционно и модерно изкуство, на което туристите могат да се насладят.

Всяка година туристите в Свети Влас стават свидетели на разнообразни, динамични и перфектно организирани образци на изкуството и културата, които ги обогатяват и им носят настроение. Защото програмата е наситена с представления, работилници и атрактивни преживявания за цялото семейство. Освен това сцената на амфитеатъра се използва за тренировки на фехтовална академия „Васил Етрополски“, както и за различни спортни състезания.

Амфитеатър "Арена" Свети Влас
Снимки: Амфитеатър “Арена” Свети Влас – Facebook страница